Menu

Så får du bollkontroll på innebandyplanen

Letar du efter övningar som gör dig redo för innebandysäsongen? Då har du kommit helt rätt. Här ska vi nämligen ta en närmare titt på övningar man kan göra för att förbättra sin bollkontroll. Att ägna sig åt fysisk träning där du ökar din styrka, kondition, rörlighet och koordination är viktigt men att ha kontroll över bollen är så klart a och o i grenen. Men hur gör man för att finslipa på tekniken? Det och mycket mer får du veta här. Dessutom kikar vi lite närmare på övningar för barn. Med rätt övningar blir du snart redo för innebandysäsongen!

Våga släppa blicken från bollen

För att bli en vinnare på innebandyplanen är det viktigt att röra sig med små, snabba steg och göra kvicka vändningar, det ger dig nämligen en större bollkontroll. Ett tips är att ställa ut koner på rad och springa sicksack mellan dem, givetvis med boll och klubba i handen. Du kan även träna på riktningsförändringar genom snabba löpningar mellan kon 1 och kon 2. Den som vill träna upp de snabba och kvicka stegen kan även lägga ut en stege på golvet och springa över den. Då tvingas du sätta ned fötterna med korta, jämna steg. Det är även viktigt att kunna springa snabbt utan att ha blicken på bollen. Öva gärna genom att sätta upp en linje och springa med kvicka steg mot linjen samtidigt som du lyfter blicken från bollen. lär dig skjuta som proffsen med dessa enkla övningar.

Kul övningar för barn

Låt oss även tipsa om en jongleringsövning. Du och din lagkamrat ska stå nära varandra och jonglera innebandybollen mellan er. Givetvis kan ni bjuda in fler spelare i övningen. Innebandy är en sport som älskas av både stora och små. Ett tips för dig som vill göra en kul innebandyövning för barn är att dela ut 15 bollar per planhalva. Sen gäller det att försöka skjuta över så många bollar som möjligt till motståndarens planhalva.Den lekfulla övningen pågår 2-3 minuter. Det lag som har minst bollar kvar när övningen avslutas vinner! Ett annat tips är att köra den klassiska leken jägarboll fast med innebandy-boll. En jägare utses som ska försöka fånga de andra genom att skjuta bollen på dem. Den som blir träffad ska hjälpa jägaren att fånga de andra spelarna. Det finns många kul övningar som man kan göra men tänk på att skydda ditt växthus från barnens träning!