Menu

Innebandy – en bra aktivitet för ett hälsosamt liv

För att må bra behöver vi röra på oss och äta en välbalanserad kost. Om du tycker om att spela innebandy är det en mycket bra aktivitet för ett hälsosamt liv. En sport som passar alla åldrar och plånböcker.

Ett hälsosamt liv

Det är mycket som ingår i ordet hälsa: att röra på kroppen, trivas med livet, stressa mindre, goda relationer och att äta rätt. Innebandy innehåller de flesta av dessa hälsoaspekter. Genom att röra på oss mår vi bättre till både kropp och psyke. Det är få saker som kan göra oss så pigga som att faktiskt gå ut och röra oss. Vi blir mycket piggare av att göra något än att vila bort en lördag i soffan. Det spelar knappt roll vilken aktivitet det handlar om, innebandy, ridning, cykla, ta en promenad eller spela minigolf, så mår vi bättre av det. Om du förresten vill göra en roligt aktivitet med familj eller vänner kan du testa O´Learys minigolf i Stockholm – passar också personalfesten, kick offen, möhippan och svensexan. Förutom att spela innebandy, minigolf eller göra något annat fysiskt roligt, är det viktigt att äta (någorlunda) hälsosamt. Mycket av vår hälsa beror på våra vanor. Ett bra sätt att skapa ett mer hälsosamt liv är genom att titta över våra vanor. Hur äter du? Blir det ungefär 400 gram frukt och grönt per dag? Genom små ändringar av våra matvanor, kan vi göra stor skillnad för vår hälsa.

Innebandy

Det som gör just innebandy till en så bra aktivitet är att den är så enkelt. Det behövs ingen dyr utrustning eller specialtränade personer, reglerna är enkla och det är möjligt att delta i olika åldrar. Det är många grupper som hyr en gympasal och träffas någon gång i veckan eller månaden och spelar tillsammans. Genom att man spelar innebandy i en vanlig gympasal, och inte i en dyr anläggning eller i en sportarena som bara finns i vissa städer, så kan människor över hela Sverige spela innebandy. Innebandy är förresten en sport som kommer från Sverige, så det är inte konstigt att det brukar gå bra för landslaget i internationella turneringar.

Gemenskap

Men innebandy är inte bara en bra fysisk aktivitet, det handlar också om gemenskap. Det finns forskning som visar att det är bättre att fika med vänner än att bara äta morotsstavar i ensamhet. Självklart betyder det inte att du kan ta en pizza flera gånger i veckan med innebandygänget, men det betyder att den gemenskap som ni har, också har ett hälsovärde. Även pizza- eller fikastunden efter träningen kan vara bra för er. Om du inte spelar innebandy kan du se om det finns ett korplag på din ort, eller förhöra dig på Facebook eller med vänner om det finns en grupp som brukar spela.