Menu

Innebandyspelaren Rasmus Enström

Innebandy är en av Sveriges mest populära sporter. Även om det är Sverige som de senaste åren varit världsmästare med sex raka segrar i VM så är det många utmanare som börjar poppa upp runtom i världen. Rasmus Enström, 28 år, från Falun är en innebandyspelare som är ung men redan varit med om mycket. Han var med när laget tog SM-guld i juniorallsvenskan 2007/2008, alltså när Rasmus endast var 17 år gammal. 2014 blev han utsedd till Sveriges bästa manliga innebandyspelare och då började fler toppklubbar fiska efter att få kontrakt med honom.

Tjej som hurrar

Innebandy påminner mycket om ishockey och bandy men man spelar det inte på is utan i en vanligt idrottshall. I Sverige är det en av de mest vanliga sporterna efter fotboll, ishockey och ridning. Om man vill ha NHL kläder eller Fotbollströjor så brukar det vara ganska enkelt att fixa online. Innebandykläder dock är en annan historia. Eftersom det inte är lika känt som de andra sporterna så kan det vara en match att hitta matchtröjor i samma variation som ens favoritspelare. Man gör bäst i att åka till den lokala arenan där laget spelar och försöka köpa i deras shop. Alternativt kan man kolla på deras hemsida om det kanske går att beställa hem kläder och prylar.

Innan en innebandymatch är det viktigt att man laddar upp på rätt sätt. Man måste se till att man har ätit och sovit bra de senaste dagarna samt att man inte är utpumpad på energi på grund av för tuff träning. Precis innan matchen ska man försöka få i sig snabba kolhydrater som ger snabb energi. Det är viktigt att man dricker mycket vatten både innan, under och efter matchen. Rasmus Enström har en speciell uppladdning som han delar med sig av i nya intervjuer om hur man blir en stjärna.

Segrare på toppen

Hela tre vinster på raken för Falun i slutspelet ledde till SM-guld. Rasmus Enström var med och spelade och gjorde otroligt bra ifrån sig. Han krigade och var verkligen i sin toppform. Efteråt kunde han pusta ut och känna sig nöjd, men Rasmus Enström har redan siktet inställt på att vinna nästa säsong och nu drar därför träningen igång direkt. Vill man vara bäst måste man fortsätta utvecklas, annars går någon annan om en.