Menu

Bra uppladdning inför en innebandymatch

För att man ska kunna prestera på topp innan en match är det viktigt att man tar hand om sig själv. Dels måste man se till att man har rätt energi i kroppen för att kunna hålla en hel match. Man måste vara på alerten hela tiden och undvika kramp och andra otrevligheter. Det finns såklart skillnader på vilken typ av mat olika personer behöver. Man måste lära känna sin egen kroppstyp och sedan kan man ge den vad den nu behöver. Man ska alltid se till att dricka mycket vatten. Om man känner att det är svårt att få i sig tillräcklig mängd vatten om dagen kan man prova att komplettera med kokosvatten. Det innehåller mer kalium än en hel banan, vilket gör det lättare för kroppen att ta upp vätska och återställa vätskebalansen. Om man inte gillar smaken så kan man blanda i lite lime eller någon annan frukt som man gillar.

Man anpassar sig till sina motståndares nivå

Att spela med sämre spelare kan ibland göra att man hamnar på en sämre nivå själv. Det bekräftar bland annat spelare i Dalen, en uppstickare som gillar att utmana de stora fiskarna. Nu går Dalen till slutspel där tuffare matcher väntar. De menar att det är motståndet som har gjort att de pressat sig själva och blivit bättre spelare. Det här är otroligt roligt eftersom de kommer från en liten ort men redan sett till att de typiska favoriterna passar sig. Man måste alltså förbereda sig mentalt inför en match. Speciellt när man är ett lag måste man också komma ihåg att det är allas insatser som räknas. Därför är det lika viktigt att man jobbar på den mentala förberedelsen tillsammans som enskilt. Ett bra sätt för att utvärdera hur matchen gått är att man sitter ner efter matchen och pratar om vad det var som gick bra eller mindre bra. Man ska alltid utvärdera allt man gör om man önskar att bli bättre i framtiden. Sedan är det bara hård träning och envishet som gäller.

Vila dig i form

Det sista området att tänka på när man laddar upp inför en match är att man ska ha vilat ordentligt. Det finns de som tror att man ska ta ut sig till max precis innan match för att vara i så bra form som möjligt, men det är faktiskt tvärtom. Precis innan match måste man se till att vila och låta kroppen återhämta sig. Det kan man göra i bland annat tåliga och snygga utomhusmöbler på sommaren. Frisk luft och vila är perfekt uppladdning. Annars kan man prova yoga eller att gå på massage. Man ska inte underskatta vikten av att vara nära sitt eget sinne, och yoga är en bra metod för att lära känna sin kropp och dess begränsningar. Precis som i uppladdning är det lika viktigt i vila att man dricker mycket vatten så att kroppen blir ordentligt återställd. Sedan kan man gå långa promenader och sortera sina tankar inför match.