Menu

Stretching och avslappning efter match och träning

Det är viktigt att man ser till att kroppen får det den behöver. Man behöver helt enkelt ta hand om den vilket man kan göra på många olika sätt. Träning är en förutsättning för att man ska hålla kroppen i form och se till att man orkar med det som man behöver göra i vardagen. Träning ger dig energi helt enkelt, det är dock lika viktigt att du tar hand om din kropp efter träningen. Ett bra sätt att undvika skador är att öva på att bli mer flexibel samt att stretcha efter att man har tränat.

Man som stretchar

När man tränar är det viktigt att man har bra skor, dessa kan du hitta från birkenstock. Där hittar du både bra skor till vardags och skor som du kan bära när du tränar. Rätt skor när du tränar kommer att ge dig ett bättre resultat. Om du står stilla i din träning och upplever att du inte får de resultat som du vill ha kan stretching både före och efter träning faktiskt hjälpa dig. Detta är någonting som många inte räknar med, faktum är dock att stretching hjälper dina muskler att återhämta sig. Det gör att risken för att du ska få skador minimeras och du kommer att få bättre resultat snabbare när du stretchar.

Om man tränar och blir skadad kan detta vara förödande för träningen, det innebär nämligen att man måste sluta träna ett tag för att kroppen ska få tid att vila. Beroende på vad man tränar kan detta innebära att man kommer att gå flera steg tillbaka och bli sämre än vad man var. När man stretchar regelbundet kan man undvika att detta sker och minska chansen att bli skadad enormt mycket. Du kan helt enkelt känna dig trygg på ett annat sätt inom din träning samtidigt som du lär känna dig kropp.

Kvinna som stretchar

Det krävs att man tränar mycket och framför allt stretchar efter matcherna om man vill bli riktigt bra på det man gör. U19 är världsmästare både i innebandy och i handboll och de ser alltid till att stretcha efter matcherna. Detta är extra viktigt när man spelar på professionell nivå och det är en förutsättning för att man ska kunna låta kroppen återhämta sig snabbt efter att den blivit utsatt för träning.