Menu

Innebandy med jobbet  

Allt fler lever stillasittande arbeten som gör att de inte får den motion de behöver. Detta leder ofta till fetma, men även till andra hälsoproblem som man skulle kunna undvika om man såg till att man rörde på sig regelbundet. Om man har ett företag är det bra om man ger de anställda möjligheten att röra på sig under arbetstid, och det är många som väljer att ge sina anställda friskvård, något som också är reglerat genom lag. Man kan dock inte tvinga de anställda att använda det eller att använda det på ett visst sätt. Man kan dock uppmuntra det. Som exempel kan man som företag dra ihop kvällar där man tillsammans idrottar för att uppnå en kollektivt bättre hälsa. Många tycker att det är roligt att göra något tillsammans med jobbet samtidigt som de får chansen att röra på sig.

Innebandy är så roligt att det är m
ånga som startar dessa kvällar med sina kompisgäng för att få chansen att röra på sig samtidigt som man får tid över till att umgås med varandra. Att dra igång Ice hockey player on the ice. Open stadiuminnebandykvällar, till exempel, kan därför vara ett utmärkt sätt att stärka sammanhållningen på jobbet samtidigt som du får dina anställda att röra på sig, och som de dessutom kan tycka att är mycket roligt. Det blir helt enkelt en vinstsituation för alla inblandade parter. Ha i åtanke att ju bättre dina anställda mår, desto effektivare kommer de att vara på jobbet, och om du har en bra sammanhållning bland dina anställda så är det mindre risk att de kommer att vilja svika dig för ett annat företag.

 

En del föredrar variation när de ska träna. Om just innebandy inte skulle vara det som passar er så kan det även fungera som ett delmoment. Varför inte spela handboll en dag, badminton en dag och innebandy en tredje dag? Det finns många lokaler att hyra där utrustningen dessutom ingår, och om inte så är det sannolikt att någon av deltagarna har det som behövs hemma. Boka in ett möte på jobbet redan nu för att samordna ett hälsosammare liv. Gå in här för att läsa mer om friskvård.