Menu

Börja spela innebandy

Är du eller ditt barn intresserade av att börja spela innebandy? Kul! Innebandy är en mycket populär och rolig sport som ger riktigt bra träning på många sätt. För att komma igång med sporten behöver man först se till att vända sig till en innebandyförening och därmed också bli medlem i denna. Innebandyföreningen som man väljer bör ha den lämpliga verksamhet för barn/vuxna som man söker, naturligtvis. Det bästa är om man kan hitta ett lag som är så nära hemmet som möjligt, eftersom det då finns en större chans att man kan hitta nya vänner (eller gamla vänner med delat intresse).

När man har hittat en innebandyförening till sig själv eller sitt barn är det viktigt att man tar kontakt med den lagledare som man kommer att ha. Lagledaren kan ge dig information om när det är tänkt att du kommer börja spela och även om vilken typ av utrustning du eller ditt barn kommer att behöva. Vid eventuella provträningar brukar det finnas möjlighet att låna klubba på plats, men det kan vara bra att ha specifika innebandyskor med sig. I vissa fall är det regel med skyddsglasögon, speciellt när det är barn eller ungdomar som spelar. Hör dig för vad som gäller för just din innebandyförening så att du/ditt barn kommer så väl förberedda som möjligt. På webbutiken www.gorillasports.se kan du hitta praktiska, bekväma och prisvärda träningskläder. Hit kan du vända dig innan innebandyträningen börjar på allvar.

Vad kostar det?

Priserna för att börja spela innebandy kan variera väldigt mycket, men det är som gemensamt för alla föreningar och klubbar är att man betalar två stycken avgifter per år. Nu kanske du tror att det är ett pris per termin, som med t.ex. ridsport, men vid innebandy så betalar man först en spelavgift och sedan en medlemsavgift. Medlemsavgiften betalar man för att man får vara med i föreningen och spelaravgiften betalar man för att få spela överhuvudtaget. Denna avgift kan vara kraftigt varierande och har mycket med åldersklass och ålder att göra.

Nu kanske du tycker att det låter konstigt att du ska behöva betala för att få spela eller för att ditt barn ska få spela. Visst kan det låta tokigt, men spelaravgiften betalar man främst för att kunna få vara med och delta i matcher. Risken för skador kan vara stor och i spelaravgiften ingår det vanligtvis en försäkring.

Vad ska man då betalar medlemsavgiften för? Enkelt förklarat så ska en medlemsavgift betalas till den förening eller klubb som man har valt att spela i. Här är det alltid samma pris för alla medlemmar, oavsett om man är 8 år eller om man är 35. Även aktivitetsnivån har ingen betydelse. Du betalar samma belopp även om du är väldigt passiv i ditt spelande eller medlemskap.