Menu

Innebandy för barn  

Det är viktigt att man tillåter barn få rörelse och aktivitet som en naturlig del av sin vardag. Det är något de kommer de att bära med sig när de blir äldre och som kan ge dem en bra grund för långa och hälsosamma liv. Dessutom finns det Children play bandymånga andra fördelar med att låta sina barn delta i lagsporter, som till exempel att de lär sig samarbete på ett bättre sätt. Det är bevisat att de barn som får delta i lagsporter när de är små har lättare för att senare till exempel samarbeta med sina kollegor på jobbet, att kompromissa, hitta lösningar och även att låta andra människor ta plats. De får helt enkelt en fantastisk grund för en “vi- känsla” som få aktiviteter i övrigt kan erbjuda utöver lagsport.

 

När man pratar om innebandy för barn så brukar den största fokusen ligga på att de ska ha roligt medan dess att de rör på sig. Samtidigt får de chansen att testa på sporten för att förhoppningsvis vilja fortsätta med den när de blir äldre. Barn får ofta chansen att testa på innebandy när de har idrott i skolan och ibland kan det vara så att de tycker om det så mycket att de kommer hem och berättar för föräldrarna att de skulle vilja börja med innebandy. Då bör man uppmuntra detta och låta dem testa på. Innebandy är ett bra sätt att röra på sig och det är samtidigt inte en av de dyraste sporterna för föräldrarnas ekonomi. Det krävs väldigt litet utrustning för att man ska kunna vara med och delta i innebandy. Förutom en del övningar som kan göras i hemmet är i regel det enda som behövs en klubba och en boll.

 

Genom att låta barn börja med innebandy på ett tidigt stadium så ger man dem en bra grund för att ta hand om sin hälsa och få in idrotten i sitt liv på ett mer naturligt sätt. Du ger de därmed en god förutsättning för en bra hälsa genom hela livet. Du kan läsa mer om innebandy för barn genom att gå in på.