Menu

Träningsövningar för innebandy utomhus

De flesta som är intresserade av innebandy är vana vid att spela inomhus. Det har många, stora fördelar. Man är inte beroende av bra väder och underlaget är slätt och jämnt. Men det går faktiskt bra att spela innebandy även utomhus, särskilt om man ser till att man har en riktigt jämn och fin gräsmatta. Prova också gärna att spela på asfalt, även om klubban kan slitas en del av det. Mängden övningar som man kan göra utomhus är nästan oändlig och här kommer vi gå igenom en del av dem.

Tips på övningar

En övning man kan göra utomhus är att ställa upp koner och springa som fort man kan mellan konerna och samtidigt få med sig bollen. Det finns också en övning som innebär är man passar bollen till varandra medan man står formerade som en cirkel. En person ska då befinna sig i cirkeln och försöka stoppa bollens färd. Klarar man det så blir man en del av cirkeln och en annan person får ta över rollen att befinna sig i cirkeln. Att variera övningarna är viktigt för att laget ska bli riktigt bra. Svenska mästarna Storvreta använder sig av en mängd olika liknande övningar i sin träning.

Skapa ett bra underlag

För att kunna spela mer innebandy utomhus gäller det att ha ett riktigt slätt och fint underlag. Om underlaget är för ojämnt studsar bollen helt oberäkneligt och det blir inte kul att spela. Som tur är finns det riktigt bra gräsklippare som kan göra jobbet. Det finns till och med gräsklippare som samlar upp gräset så att man slipper göra det. Skaffa gärna en gräsklippare som kan klippa gräset riktigt kort, nästan som på en golfgreen. Det underlättar mycket när man ska ägna sig åt bollsporter på gräset, inte minst om man ska spela innebandy eller någon annan sport som kräver mycket precision.